Rozenmoeheid

Het rozenaaltje, de veroorzaker van rozenmoeheid is een veelbesproken onderwerp in tuinboeken, op tuinclubs en in vakbladen.

Plant geen rozen waar eerder rozen hebben gestaan is het credo.
Wacht enkele jaren, waarbij het planten van afrikaantjes voorkeur verdient.
Vervang de ‘besmette’ aarde, tot minimaal 50 cm diep, door schone grond.

Proeven tonen aan dat een goede grondverbetering tezamen met een wortel-behandeling de nieuwe rozen zo sterk doet uitlopen dat deze de rozenaaltjes weerstaan en volledig groeien en bloeien.

Alle ons bekende proeven zijn zeer succesvol en boven verwachting zonder dat de grond is vervangen. Mycorrhiza-schimmels als Rootgrow en Rozenstart zijn erg veelbelovend

Rozenmoeheid

De oplossing

PLANT GEEN ROZEN WAAR ROZEN HEBBEN GESTAAN is de meest gebruikte term als het onderwerp rozenmoeheid ter sprake komt. Wacht enkele jaren, waarbij het planten van afrikaantjes voorkeur verdient. Vervang de ‘besmette’ aarde, tot minimaal 50 cm diep, door schone grond.

Mycorrhiza (Rootgrow en/of Start) maakt een eind aan deze ‘oude wijsheid’Proeven tonen aan dat een goede bodemverbetering tezamen met een wortel-behandeling de nieuwe rozen zo sterk doet uitlopen dat deze de rozenaaltjes weerstaan en volledig groeien en bloeien. Alle tot nu toe uitgevoerde, ons bekende, proeven zijn zeer succesvol en boven verwachting zonder dat de grond is vervangen. Dat biedt perspectief nu u zonder zorgen ‘roos op roos’ kunt kunt planten

Winkelwagen